1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 

agenda

meet the author
do 10.05.2018 | 20:00 > 21:30
€ 7 / 5
BOZAR
EN

northern lights

Tickets via BOZAR

Dat Scandinavië meer te bieden heeft dan design en nordic noir TV-series is bekend. Ook in de literatuur valt er meer te ontdekken dan thrillers en wijdlopige egodocumenten.
Northern Lights brengt drie lumineuze Scandinavische auteurs samen. Johan Harstad, Dorthe Nors en Gunnhild Øyehaug lezen voor uit eigen werk en gaan in gesprek met schrijfster Annelies Verbeke.

Het werk van de Noor Johan Harstad is grillig en onweerstaanbaar, van absurdistische korte verhalen tot een alomvattende en dus vuistdikke roman als Max, Mischa & het Tet-offensief. Van geheimtip tot publiekslieveling, van Oslo naar Brussel: Johan Harstad!

‘Door zijn magnetiserende schrijfstijl, zijn absurde humor, zijn maatschappelijke betrokkenheid, de vele verwijzingen en gulle vormexperimenten is Harstad een van de interessantste schrijvers van deze tijd.’ *****
De Standaard der Letteren


‘Dé literaire gebeurtenis van het jaar.’ *****
Het Nieuwsblad

Met de verhalenbundel Karateslag vond ze wereldwijd een lezerspubliek en met de droogkomische roman Spiegel spiegel schouder schopte ze het tot de shortlist van de Man Booker International Prize: zie daar het Deense talent Dorthe Nors.

'Nors toont via haar originele taalgebruik hoe verpletterend eenzaamheid kan zijn. Volledig terecht, dus, die finaleplek voor de Man Booker International.' ****
Knack Focus

Gunnhild Øyehaug geldt in Noorwegen als een belangrijke  literaire stem en breekt met haar verhalenbundel Knopen nu ook internationaal door. Øyehaug balanceert tussen het komische, het bevreemdende en het pijnlijke. Haar werk wordt vergeleken met dat van Lydia Davis, die tevens de grootste fan en pleitbezorger is van dit Scandinavische talent.

‘A Norwegian master of the short story, Gunnhild Øyehaug dramatizes the critical consciousness.’
James Wood – The New Yorker


Partners: Uitgeverij Podium, the Danish Cultural Institute, the Danish Arts Foundation, the Norwegian Embassy, NORLA, Bozar

Bookmark and Share