1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 

agenda

PRESENTATIE
wo 31.05.2017 | 20:00 > 21:30
7 / 5€
passa porta bookshop
EN

meet the author: jasmin b. frelih

Boekpresentatie van In/Tweeën (De Geus, 2017), de debuutroman van de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih, writer-in-residence bij Passa Porta. Interview: Joost Vandecasteele.

In/Tweeën is een globalistische roman met een verhaal dat zich afspeelt in een post-globalistische toekomst. Het boek is een samenspel van drie verschillende verhaallijnen: Evan, een verslaafde theaterregisseur in het Tokio van de toekomst, is bezig met het regisseren van een theaterstuk en rouwt om het verlies van de liefde van zijn leven. Kras, de patriarch binnen zijn gezin en voormalig minister van oorlog, viert zijn vijftigste verjaardag in het Sloveense deel dat behoort tot wat de dag van vandaag Fort Europa wordt genoemd. Zoja, een anarchistische dichter, maakt zich klaar voor zijn voordracht op het Brooklyn festival Poetrylitics, dat wordt bijgewoond door een zootje ongeregeld van intellectuelen, artiesten en krankzinnigen. In/Tweeën gebruikt elke kunstgreep uit het postmodernistische draaiboek en neemt deze trucjes serieus. Geen inhoud om de grenzen van tekstmogelijkheden te verleggen, de roman onderzoekt het lot van het individu, van de familie en van de maatschappij vanuit ontologisch perspectief en slingert zijn personages in een afgesloten wereld vol brokstukken uit het verleden, waarin ze op zoek moeten gaan naar een gevoel van samenhorigheid. Met scherpe focus op de tegenstrijdigheden van de moderne tijd, en een leeservaring gelijkend op een uitgebreide surfsessie op een wereldwijd web gecreëerd door een vernuftige schepper, is In/Tweeën een krachtig verslag over de aard van een roman geschreven vanuit het standpunt van een schrijver afkomstig uit de nieuwe generatie.    

Jasmin B. Frelih (1986) is een Sloveense schrijver van romans, kortverhalen en  essays. Zijn debuutroman Na/pol (2013) werd genomineerd voor de European Union Prize voor literatuur en zal vertaald worden naar onder andere het Nederlands, Engels en Italiaans. In 2015 publiceerde hij Ideoluzij, een verzameling futuristische kortverhalen waarin hij schrijft over individualisme en sociale relaties en bovendien inzoomt op het canvas van het menselijk bestaan.

Joost Vandecasteele (1979) is schrijver, theatermaker en columnist. In 2010 won hij de Vlaamse Debuutprijs voor Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij. Zijn romans Opnieuw en opnieuw en opnieuw en Massa werden genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. In april 2017 verscheen de geïllustreerde roman Bella (Lebowski). Vanaf februari 2017 speelt de fictiereeks Generatie B, waarvoor Vandecasteele het script schreef, op Canvas.

 

Passa Porta, Sloveense ambassade in Brussel, De Geus

Bookmark and Share